Méhészeti termékeinktoni

Takarmányok

A Sweet-Food Kft. és elődje a méhek etetésére szánt vitaminos, natúr és egyéb készítményeket, cukorlepényeket szintén 50 éve gyártja. A gyártás során kiváló minőségű alapanyagokat, természetes forrásból származó fehérjéket, virágpor pótlókat, vitaminokat használunk.

Az alábbi cukorlepényeket kínáljuk a méhek téli és egyéb virágpor hiányos időszakban történő etetéséhez: 

  • Natúr cukorlepény. Összetevők: porcukor, fruktóz-glükózszirup. Kiszerelés: 1kg/tasak.
  • ZÜMIX vitaminos cukorlepény. Összetevők: porcukor, fruktóz-glükózszirup, kukoricaglutén, sörélesztőpehely, AD3C-vitaminkomplex. Kiszerelés: 1kg/tasak.

Termékeink nem tartalmaznak antibiotikumot, adagolásuk az év bármely szakában történhet, de a legajánlottabb kora tavasszal, amikor még nincs természetes virágpor hordás, folyékony eleség viszont még nem adható be, valamint ősszel eleség pótlás céljából.

A termékek antibiotikum- és gyógyszermentesek, nem vénykötelesek! Élelmezésügyi várakozási idő nincs. A termékek jellemzői: természetes forrásból magas B-vitamin tartalom, amely elengedhetetlen a méhcsalád jó fejlődéséhez. A nagy fehérjetartalom a tavaszi virágporhiányos időszakban a fiasítás serkentésére van jó hatással. A nyomelemekkel és az ásványi anyagokkal együtt a méhcsaládok jó erőnlétben tartását segíti elő. Az immunrendszer megerősítése a betegségekkel szemben ellenállóbbá teszi a családokat!

Minőség megőrzési idő: 1 év.

Takarmánykeverő üzemünk nyilvántartási száma: HU 03.1.00048.

 

Gyógyhatású készítmények

NOMERRA BIO Nonosz plusz tartalmú állatgyógyászati gyógyhatású készítmény mézelő méhek számára

Összetétel: hatóanyag: 5% Nonosz Plusz, segédanyagok: szacharóz, fruktóz-glükóz szirup. Célállat faj: mézelő méh. Felhasználási javaslat: A termék alkalmas a gyenge méhcsaládok felerősítésére, a hordási készség fokozására. A kezelt méhcsaládok ellenállóbbá válhatnak egyes betegségekkel (nosemosis) szemben. Adagolás és az alkalmazás módja: a terméket a mézelő méhek őszi, a méztéri keretek eltávolítása utáni, legutolsó etetéséhez és tavasszal a tisztító kirepülés után javasolt használni. Adagolása: egy adag (1000 g) gyógyhatású készítmény/méhcsalád, egyszeri alkalommal. A termék egyik oldalán 2-3 bevágást kell készíteni, majd a terméket a bevágásokkal lefelé a keretek tetejére kell helyezni, hogy a méhek könnyen hozzáférjenek. Ellenjavallat: nem ismert. Mellékhatás: nem ismert. Figyelmeztetések: nincsenek. Lejárati idő: A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény felhasználható 6 hónapig. A készítmény nyilvántartási száma: 645/1/15 NÉBIH ÁTI. Tárolás: zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten (25oC alatt), fénytől védve! Nettó tömeg: 1000g.

Gyermekek elől elzárva tartandó! Kizárólag állategészségügyi célra! A fel nem használt anyag és a hulladék kezelésének módja: különleges kezelést nem igényel.

 

NAF – VARROA BIO   — ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL! NAF tartalmú, állatgyógyászati gyógyhatású készítmény mézelő méhek számára

Összetétel: hatóanyag: 5% NAF, segédanyagok: szacharóz, fruktóz-glükóz szirup. Célállat faj: mézelő méh. Felhasználási javaslat: A termék alkalmas a gyenge méhcsaládok felerősítésére, a hordási készség, ill. bizonyos betegségekkel szembeni (nyúlós költésrothadás) ellenálló képesség fokozására. A termék illóolaj tartalma segít a külső parazitás fertőzöttség (Varroa destructor) gyérítésében. Adagolás és az alkalmazás módja: a terméket a mézelő méhek varroa fertőzöttségét megelőző jelleggel május végétől szeptember végéig javasoljuk használni. Adagolása: egy adag (1000g) gyógyhatású készítmény/méhcsalád. Megítélés szerint a kúra megismételhető. A termék egyik oldalán 2-3 bevágást kell készíteni, majd a terméket a bevágásokkal lefelé a keretek tetejére kell helyezni, hogy a méhek könnyen hozzáférjenek. Ellenjavallat: a már nyúlós (amerikai) költésrothadásban szenvedő méhcsaládok kezelésére nem használható! Mellékhatás: nem ismert. Figyelmeztetések: nincsenek. Lejárati idő: A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény felhasználható 6 hónapig. A készítmény nyilvántartási száma: 646/1/15 NÉBIH ÁTI. Tárolás: zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten (25oC alatt), fénytől védve! Nettó tömeg: 1000g.

Gyermekek elől elzárva tartandó! Kizárólag állategészségügyi célra! A fel nem használt anyag és a hulladék kezelésének módja: különleges kezelést nem igényel